Меню

Пилешка супа с лук и ориз

21 юни 2017 | 07:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г пилешко филе
2 литра разтворен пилешки бульон
3 глави лук
100 г масло
3 супени лъжици ориз
½ връзка магданоз
1 чаена лъжичка мащерка
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка сол
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Намажете го със солта, черния и червения пипер, за да се овкуси. След това го запържете в сгорещеното масло от всички страни като разбърквате непрекъснато. Към него добавете и едро нарязания лук и продължете да разбърквате. Залейте пилешкото и лука с разтворения бульон.

Междувременно, докато закъкри нарежете магданоза и стрийте сушената мащерка. Добавете ги към супата. Оставете да ври около 20-30 минути и след това добавете и ориза. Супата е готова, когато пилешкото месо започне лесно да се разпада при натиск с вилица.

Снимка: pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай