Готварство

Пилешка супа с лук и ориз

21 Юни 2017 | 07:33 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Пилешка супа с лук и ориз

Продукти:

  • 400 г пилешко филе
  • 2 литра разтворен пилешки бульон
  • 3 глави лук
  • 100 г масло
  • 3 супени лъжици ориз
  • ½ връзка магданоз
  • 1 чаена лъжичка мащерка
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Намажете го със солта, черния и червения пипер, за да се овкуси. След това го запържете в сгорещеното масло от всички страни като разбърквате непрекъснато. Към него добавете и едро нарязания лук и продължете да разбърквате. Залейте пилешкото и лука с разтворения бульон.

Междувременно, докато закъкри нарежете магданоза и стрийте сушената мащерка. Добавете ги към супата. Оставете да ври около 20-30 минути и след това добавете и ориза. Супата е готова, когато пилешкото месо започне лесно да се разпада при натиск с вилица.

Снимка: pixabay

Опитайте още: