Меню

Лесен сладкиш с пудинг и праскови

3 юли 2017 | 07:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
1 чаша захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 чаша брашно + още 2-3 лъжици
3 супени лъжици какао
2 чаени лъжици бакпулвер
½ капсула ванилия, течна
1 пакетче ванилов пудинг
400 мл прясно мляко за разбиване на пудинга
4-5 големи праскови
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. На бавна струйка налейте олиото, прясното мляко. Разбъркайте и бавно добавете какаото и брашното. Накрая прибавете и ванилията и бакпулвера. Разбъркайте с миксер.

Изсипете сместа в тавичка за печене. Печете сладкиша на слаба фурна за около 20-30 минути на не повече от 180 градуса. След като се изпече, оставете сладкиша да изстине.

През това време разтворете пудинга в млякото според инструкциите на пакета. Най-лесният вариант е да използвате пудинг за приготвяне със студено мляко. Става за няколко минути.

Надупчете повърхността на сладкиша с лъжица или с метален ринг, стига да имате такъв. Извадете едрите трохи, които сте отчупили от повърхността му. Залейте сладкиша с готовия пудинг. След това украсете с трохите и нарязаните на половини праскови. Можете да използвате и праскови от компот.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай