Меню

Кекс с орехи, ябълки и канела

29 юли 2017 | 07:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 яйца
6 големи ябълки
½ чаша масло
1 и ½ чаши захар
3 чаши брашно
1 бакпулвер
½ чаша смлени орехи
10 г канела
пудра захар за поръсване
1 ванилия
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Настържете ябълките без корите на едро. Отцедете ги от сока им и ги оставете настрана. С миксер разбийте яйцата и захарта. На тънка струя добавете разтопеното масло. Разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете и него и разбъркайте. Накрая добавете канелата, ванилията, ябълките и орехите и разбъркайте с лъжица. Сместа за кекса изсипете в намазнена форма за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Снимка: pixabay

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай