Меню

Ориз с пилешко и праз лук

6 ноември 2017 | 06:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г пилешки гърди
1 чаша ориз
3 стръка праз лук
3 супени лъжици олио
150 г сирене
1 щипка черен пипер
2 щипки сол
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешките гърди на дребни кубчета. Запържете ги в сгорещеното олио в дълбок съд. След като покафенеят леко добавете ситно нарязания праз лук и задушете и него заедно с пилето.

Междувременно сварете ориза и го отцедете от водата след като е готов. Настържете сиренето. Добавете него и ориза към пилето и лука, прибавете подправките и разбъркайте добре. Гответе така още няколко минути, докато омекне съвсем.

Забележка: По желание можете да добавите и течна готварска сметана.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай