Готварство

Ризото със скариди и куркума

13 Ное 2017 | 06:14 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Ризото със скариди и куркума

Продукти:

  • 200 г скариди
  • 2 чаши ориз
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 глава лук
  • 1 пакет замразени зеленчуци
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаша течна готварска сметана
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 3-4 щипки зелен кориандър
  • 4 супени лъжици соев сос
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка куркума

Приготвяне:

Сварете ориза в съотношение 2:1 в подсолена вода, докато набъбне, но не го преварявайте. Отцедете го и го сложете в голям дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2 супени лъжици олио. Запържете ориза в него и разбърквайте.

Извадете го. Добавете още една супена лъжица олио и в него запържете ситно нарязаните лук и чесън. Добавете и замразените зеленчуци. Разбърквайте ги в продължение на няколко минути, докато омекнат. Към тях добавете скаридите. Разбъркайте за още няколко минути.

Върнете ориза в тигана. Залейте със сметаната, соевия сос и балсамовия оцет. Прибавете и куркумата и отново разбъркайте. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания кориандър.

* Рецептата може да се изпълни по желание и без зеленчуците.

Снимка: iStock

Всички наши вкусни рецепти можете да проследите на страницата ни във Фейсбук - "Ръкохватки - лесни рецепти"

Вижте още: