Готварство

Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

20 Ное 2017 | 06:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

Продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 150 г шунка
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • ½ глава лук
  • 3 супени лъжици галета
  • 50 мл разтопено масло
  • 1 чаша настъргано сирене
  • 1 чаша готварска сметана
  • сол
  • черен пипер
  • риган

Приготвяне:

Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.

В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Изберете си още от: