Готварство

Пълнена пуйка със зеле и ориз

25 Дек 2017 | 07:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 8
Пълнена пуйка със зеле и ориз

Продукти:

  • 1 пуйка
  • ½ кисела зелка
  • 200 г бекон
  • 2 глави бял лук
  • 1 чаша ориз
  • 2 чаши вода
  • 5 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • щипка черен пипер
  • 2-3 щипки сол

Приготвяне:

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: