Меню

Ошав

19 декември 2009 | 16:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Ошав

Приготвяне

Продукти:
500 г сушени плодове (сливи, ябълки, кайсии, череши, круши)
100 г мед или 100 г захар

Приготвяне:
Сушените плодове се измиват добре и се накисват в студена вода за около 12 часа, след което плодовете се изваждат, а водата, в която са киснали, се прецежда през гъсто сито и с нея отново се заливат плодовете и се варят до омекването им, като тогава към ошава се прибавят медът или захарта.
Компотът (ошавът) се оставя в тенджерата, докато изстине, след което се слага в дълбок стъклен или порцеланов съд.

Снимка: Sxc.hu

* * *

Коледни меденки за елхата
Коледни курабийки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай