За дома

Хитрости в кухнята, които улесняват живота

Коя домакиня не би се възползвала!?

14.08.2015г. / 14 28ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

В кухнята невинаги е лесно. Трябва да се свършат толкова много неща, а все нямаме време. За да успеете да спестите време и нерви при приготвянето на кулинарните ви изкушения, почерпете полезен опит от следващите домакински хитрини!

Инстантен бульон

  

Кубчетата разтворим бульон са лесен вариант, но знаем колко вредни съставки, есенции и емулгатори съдържат те. За да си приготвите истински бульон обаче отнема много време. Невинаги разполагате с такова, когато приготвяте вечерята, например.

За целта в свободно за вас време сварете традиционен домашно приготвен бульон. Излейте го във едри форми за лед или направо във форма за печене на мъфини и го замразете във фризера. Така ще имате готов истински бульон по всяко време, в което ви потрябва!

Размекване на масло

 

Някои рецепти изискват маслото да е размекнато на стайна температура. Това може да отнеме цяла вечност. Много често забравяме да извадим маслото навреме от хладилника, за да се размекне, когато започнем да приготвяме рецептата.

За целта замразете маслото за няколко часа или за през нощта във фризера. На сутринта го настържете в малка купа с плътен капак. Върнете го отново в хладилника за свежо съхранение до момента, в който ви потрябва. 

Малките стърготини масло се размекват много по-бързо на стайна температура, отколкото цялата бучка масло.

Царевица в масло за миг

 

Когато правите варена царевица за семейството и децата обикновено отнема повече време. За да не се бавите сложете царевицата да се вари във вода без никаква сол. След като водата кипне сложете и 7-8 лъжици масло. 

То ще се разтопи и ще полепне по царевицата. Дори да не полепне, вкусът на маслото ще обхване царевицата сякаш е намазана с него преди сервиране. 

Хитро издълбаване на доматите

 

Свързани статии

Използвайте лъжичките за сладолед, за да издълбаете сърцевината на доматите. Рецептите за пълнени домати са много интересни и вкусни, но често доматът се разпада при процедурата, особено ако по-мек.

За целта използвайте лъжиците за оформяне на сладоледни топки. Този трик действа и при месести плодове, например пъпеш. По този начин можете да си направите топки от пъпеш, с които да украсите мелбите за гости.

Снимки: marthastewart.com

Коментирай
Свободно време