За дома

За какво още да използваме клечките за уши?

Алтернативни употреби на клечките за уши

19.10.2016г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Клечките за уши имат своя предопределен начин на употреба. Но те са много полезни в домакинството със своите алтернативни употреби. За много от тях вероятно изобщо не бихте се сетили!

Вижте за какво още могат да се използват клечките за уши!

За разкрасителни процедури

Клечките за уши са много удобни за почистване на изцапани клепачи от спирала за мигли. С тях много лесно се нанасят корекции. Можете също да ги използвате и за нанасяне на деликатни кремове, например за бръчки, които се нанасят точно около очния контур и клепача. С клечките за уши нанасянето става по-прецизно.

За прилагане на грим

Ако нямате чисти апликатори за сенки или фон дьо тен можете да се възползвате от услугите на клечките за уши. С тяхна помощ лесно се нанася грим.

За почистване

Клавишите на клавиатурата на компютъра или пък на телефона, бутоните на дистанционното, са все трудни за почистване. Клечките за уши помагат в тази трудна задача. Топнете една клечка в спирт и с нея лесно ще достигнете труднодостъпните места между копчетата. Това важи за всякакви подобни повърхности и предмети. Важно е само да са податливи на почистване със спирт.

За премахване на петна около очите

Тъмните петна около очите и по клепачите, образуващи се от недоспиване, се премахват трудно. Можете да използвате клечки за уши вместо краставици. Натопете две клечки за уши в крем за изсветляване на тена. Поставете ги във фризера за през нощта. На сутринта нанесете замразения продукт върху засегнатите зони.

За палене на свещи

Ако свещника ви е дълбок и не можете да достигнете лесно до свещта без да се опарите, използвайте запалена клечка за уши. С нейна помощ лесно ще достигнете до свещта, за да запалите фитила.

За почистване на сешоара

Сешоарите, особено по-мощните, силно засмукват прашинки, косми и влакна в задната си част. С клечки за уши лесно можете да оберете насъбралите се задръствания без да застрашавате функционалността на уреда.

За смазване на панти

Смазването на панти на врати вкъщи става много по-лесно, ако нанасяте машинното масло с клечки за уши. Така няма да се налага да сваляте вратите от пантите и да мажете с други неудобни средства. Просто намажете леко с навлажнената клечка за уши върху самата панта и раздвижете вратата.

Снимки: iStock

Коментирай