Здраве и красота

Упражнения за секси стегнати крака

Правете ги всекидневно!

02.10.2013г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Жизел Бюндхен. Снимка: Reuters

Жизел Бюндхен. Снимка: Reuters

Красивите и добре оформени крака вече не са мираж. До следващото лято имате достатъчно време, което да посветите на няколко упражнения, които ще стегнат бедрата и прасците ви само за няколко седмици. Правете тези упражнения всекидневно или поне 5 пъти седмично. За тези, които не обичат гимнастиката, но биха опитали да ги изпълнят, започваме с леки натоварвания за начинаещи.

За първото упражнение вземете стол, който да поставите зад вас. Заемете разкрачен стоеж, ръцете опънете напред. Започнете бавно да клякате и в момента, в който дупето ви докосне стола, бавно се върнете в изходна позиция. Направете 10 повторения.

За второто упражнение заемете отново разкрачен стоеж и сложете ръце на кръста. Вдигнете леко единият крак и го свийте в коляното. Задръжте няколко секунди и отпуснете. Направете 10 повторения с всеки крак.

Заемете разкрачен стоеж с ръце на кръста. Започнете да вдигате единия крак в страни, на около 30 см от пода. Задръжте няколко секунди и се върнете в изходно положение. Отново повторенията трябва да са 10 за всеки крак.

Свързани статии

Следващата група упражнения са за по-напредналите

Вземете стол, поставете го зад себе си, застанете изправени . Опънете ръцете напред. Изпънете леко единия крак и започнете да клякате. Когато усетите стола под дупето си, върнете се в изходна позиция. Направете 10-15 повторения за всеки крак.

Стъпете с единия крак на стола. Ръцете поставете на кръста и започнете леко да приклякате. Редувайте краката в упражнението, като за всеки крак правете по 10-15 повторения.

Отново застанете пред стола. Изпънете ръцете напред, свийте единия крак в коляното и го поставете върху другия (все едно, че ще сядате по турски). Започнете да клякате бавно. Щом докоснете стола се връщате в изходна позиция. Отново ще са необходими по 10-15 повторения за всеки крак.

Не забравяйте преди тренировка да загреете добре цялото тяло с леки раздвижващи упражнения.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати