Здраве и красота

3 упражнения за стегнат корем

Ще ви трябва голяма мека фитнес топка

03.10.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Алесандра Амброзио. Снимка: Reuters

Алесандра Амброзио. Снимка: Reuters

Стегнатото и секси коремче трябва постоянно да се поддържа с правилно хранене и физическа активност. Коремните преси понякога могат да бъдат трудни за изпълнение, особено за тези, които тепърва ще работят за стягане и оформяне на коремните мускули.

Когато искате да натоварвате активно мускулите на корема и тренировката ви да бъде забавна, големите и меки фитнес топки ще ви бъдат полезни. Може да ги ползвате във фитнес залата или да си закупите за домашни тренировки.

С тях работите не само за корем, но и за крака, дупе, ръце.

Днес ще споделим три упражнения за корем, които да изпълнявате, помагайки си с тази топка.

1. Легнете по гръб на топката. Целият гръб трябва хубаво да приляга върху нея и да бъде максимално изправен. Краката свийте и леко разтворете, за да имате тяхната опора. Сложете ръце на тила. Започнете да вдигате главата и раменете бавно, но не изцяло (на около 10 см).

Трябва да започнете да усещате леко напрежение в коремните мускули. Дишайте и спазвайте равномерно темпо. Направете около 10 повторения, ако сте начинаещ. За по-напредналите – 25 до 30 повторения.

Свързани статии

2. Със следващото упражнение работите за стягане и оформяне на страничните коремни мускули. Отново легнете по гръб на топката, като го поддържате изправен на нея. Свийте и разтворете леко краката (на ширината на раменете).

Кръстосайте ръце на гърдите. Започнете леко да повдигате глава и рамене по диагонал- към лявата страна и след това към дясната. Направете по 10-15 повторения за всяка страна.

3. Третото упражнение укрепва както корема, така и гърба и дупето. Легнете на земята. Повдигнете крака върху топката (само прасците и глезените трябва да се опират на нея). Започнете леко да вдигате ханша и гърба нагоре. Повдигате бавно и отпускате със същото темпо. Направете 15 повторения.

Не забравяйте преди тренировка да загреете добре. Изпълнявайте упражненията с нормално темпо и дишайте равномерно през цялото време.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ели ( преди 10 години )
Благодарим, Ели. Единият от редакторите ни беше в профилактика за няколко часа, след малко се връща и всичко ще е наред. :-)На 2ро упражнение сте написали "мускилу", иначе аз откакто си купих фитнес топка, не съм стъпвала във фитнес!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар