Здраве и красота

Как да изберете перфектното червено червило?

За изкусителни устни

07.02.2014г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Ким Кардашян. Снимка: Reuters

Ким Кардашян. Снимка: Reuters

Червеният цвят е цветът на страстта и любовта и дамите най-често го прилагат върху устните си като червило или червен лак за нокти. Устните обагрени в червено изглеждат по-плътни и изкусителни. В парфюмериите се предлага разнообразие от червени червила и понякога е доста трудно да се направи правилният избор. Хубаво е когато избирате червено червило, да се съобразите най-вече с цвета на кожата на лицето си.

За светла кожа

Ако кожата ви е светла, помислете за портокаловите нюанси, които ще омекотят леко наситеността на червеното. Подходящи цветове за светли кожи са доматено червено до цвят корал. Винаги може да сложите и по-тъмен цвят червено червило, но така кожата ви би изглеждала твърде бледа. Ако все пак държите на по-тъмните червени червила, не забравяйте леко да подчертаете скулите с подходящ руж.

За средно тонирана кожа

За зимните месеци изберете цвят червило, което е в гамата оранжево-червено, а през зимните месеци нанасяйте една идея по-тъмно до цвят бордо. Съвет: Ако зъбите ви не са достатъчно бели, избягвайте червила, в които портокаловите или розови нюанси са повече от червените, тъй като тези цветове правят зъбите да изглеждат по-жълти. По-тъмночервените червила правят зъбите да изглеждат по-бели.

За тъмна кожа

Естествено смугла или след солариум, тъмната кожа контрастира красиво с наситено червени червила, лишени от портокалови нюанси. Изберете цветове, които са тъмни, с оттенък на слива, боровинка и малина.

Дали да нанесете върху устните си течно червило или на стик си остава ваш избор. Предварително е добре да ексфолирате и подхраните устните си.

Очертайте ги с молив за устни, като е добре цветът му да бъде една идея по-тъмен или като цвета на червилото. Ако ще нанасяте червило на стик, използвайте и допълнителна четчица за повече прецизност. Така няма да излезете извън очертанията на устните си.

Свързани статии

Ако устните ви са по-тънки, избягвайте много тъмното червило, а изберете по-светлочервено.

Ако зъбите ви са по-жълти, избягвайте червилата, които са в кафяво-червени нюанси, защото те също правят зъбите да изглеждат жълти.

Червилата, които са матирани, обикновено са малко по-сухи и не правят толкова обемни устните ви. Ако искате те да изглеждат с малко повече обем добавете малко количество безцветен гланц върху червеното червило.

При течните червила нанасянето е доста по-лесно, както при червилата на стик, може да изберете и такива, които са с лек брокат за още по-изкусителни устни.

Когато поставяте червено червило изберете сенки за очи и руж, които са в неутрални тонове.

Снимки: Reuters

Коментирай