Здраве и красота

Зехтин за здрави и дълги нокти

Как да подобрите растежа им?

10.04.2014г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Чупливите, меки нокти и разранените кожички около тях, могат да ви отдалечат от идеята да имате красиви ръце и поддържан маникюр. Състоянието на ноктите често е отражение на всекидневните навици като домакинска работа, гризане на нокти, неправилно хранене и т. н.

Но благодарение на зехтина и неговите незаменими качества, много бързо може да подобрите тяхното състояние. Запишете следващите рецепти.

Предотвратете чупливостта на ноктите

Причината за чупливостта на ноктите е не само домакинската работа и липсата на витамини, но и тяхното изсъхване. Затова е много важно всекидневно да нанасяте овлажняваща грижа. В продължение на седмица, а след това три пъти седмично с малко количество зехтин, вечер преди лягане масажирайте нежно ноктите си. Това ще ги заздрави и направи лъскави.


За допълнително укрепване на ноктите и омекотяване на кожичките около тях

За да намалите появата на разрошени и често болезнени кожички около ноктите, смесете малко количество мед със зехтин. Нанесете тази смес и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете с вода и нанесете овлажняващ крем. Правете тази грижа два или три пъти седмично.

Свързани статии

За стимулиране растежа на ноктите

За да имате не само здрави, но и бързо растящи нокти, ви трябват малко зехтин и един домат. Направете месестата част на домата на пюре. Капнете малко количество зехтин и разбъркайте добре. Потопете ноктите си в сместа или ги намажете. Оставете да действа 10 минути и изплакнете с вода. Доматите са богати не само на витамини, но и на биотин, който стимулира растежа на ноктите. Правете тази грижа два или три пъти седмично.

Ако ноктите ви са твърде меки

Трябват ви около една – две супени лъжици счукани орехи. Към тях добавете мед и зехтин. Разбъркайте добре и намажете ноктите си с тази смес. Оставете да действа 10 минути и изплакнете. Правете тази грижа два или три пъти седмично.

Снимка: photl.com

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
ей тоа зехтин за толкоз неща го пробутвате на тоа сайт че нема остане за ядене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар