Здраве и красота

Красота в съвети за дами с тъмна кожа

Как да се погрижите за външния си вид?

18.10.2015г. / 16 16ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има многобройни съвети, които са повече от достъпни за дами със светла кожа, но това съвсем не означава, че ако сте с лека пигментация, сте пренебрегнати.

Да имате естествено по-тъмна кожа означава, че се нуждаете от съвсем различна тактика по отношение на красотата.

Цветовете за грим при вас са в друга тоналност, а триковете често нямат нищо общо с тези за светла кожа.

Специфичното при вас е, че имате нужда от различна техника с козметичните продукти, за да успеете да извадите и покажете най-доброто, което имате.

Свързани статии

Представяме ви няколко съвета за грим и красота, предназначени само за дами с по-тъмна кожа.

1. Фон дьо тен

Бъдете много внимателни в процеса на подбиране на фон дьо тен. Както с всеки козметичен продукт, трябва да изберете цвят, който да подчертава и допълва естествения пигмент на лицето. Внимавайте да не изберете по-светъл тон, защото той може да добие сивкав оттенък при поставянето върху по-тъмна основа. Винаги тествайте фон дьо тена, когато го купувате, като нанесете върху челото или съвсем малка лента на линията на челюстта.

2. Сенки

По-тъмната кожа прави тъмните сенки да изглеждат още по-добре. Опитайте нюанси като зелено, кафяво, виненочервено и сиво. Всички те изглеждат особено красиви за вечерен грим, който по принцип е една идея по-тежък от ежедневния. Опушените котешки очи се комбинират добре с леко блестящи акценти във вътрешните ъгли на очите.

3. Червило

Тъмните нюанси са перфектни за червило, ако искате то да подчертае красотата на екзотичната ви кожа. Избягвайте светли цветове, гланцове и не прекалявайте с кремообразните текстури. Цветове като боровинка, златно, патладжан и виненочервено изглеждат най-добре.

4. Ексфолирайте

Всеки тип кожа има нужда от редовна ексфолиация. Тя премахва мъртвите клетки от кожата и връща обратно естествения цвят и блясък. Процедурата ще ви помогне да почистите порите и да намалите шансовете за възпаления и зачервявания. Не са ви нужни скъпи продукти и лосиони, възползвайте се от свойствата на домашните маски със захар или кафе.

5. Внимавайте с пудрата

Завършекът на грима обикновено става с помощта на пудра, но при дамите с по-тъмна кожа се препоръчва да внимават особено много. Вашата екзотична кожа е достатъчно красива, за да я покривате с всякакви продукти. Ако все пак не можете без пудра, изберете такава, която е най-близо до вашия тон и не прекалявайте с количеството.

Коментирай