Здраве и красота

Как правилно да скубем веждите?

Няколко стъпки за перфектна техника

04.11.2015г. / 10 20ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Скубането на веждите далеч не е един от най-приятните ритуали, свързани с красотата.

За разлика от сешоара на косата или гримирането на лицето, оформянето на веждите меко казано не носи никакво комфортно физическо усещане.

Очаква се, че ползите ще бъдат факт едва след извършване на процедурата, но докато тя тече, обикновено се „наслаждаваме“ на болезненото премахване на излишни косъмчета.

Въпреки че това е основното мнение на повечето дами, скубането на веждите не е нужно да протича по този начин.

Ключът за това е... правилната техника. Представяме ви в няколко стъпки как да оформяте известните като „рамки“ на лицето косъмчета правилно.

Свързани статии

1. Пинцети

Добрите инструменти са особено важни за правилното протичане на процедурата. Трябва да се снабдите с пинцети, които не са твърде затъпени. В противен случай рискувате да накъсате косъмчетата, а не да ги премахнете от корен и това значително ще увеличи болката.

2. Подготовка

Подгответе лицето си като го измиете добре с почистващ продукт и изплакнете с топла вода. Това ще хидратира и омекоти кожата – важни стъпки за безболезненото и лесно премахване на косъмчетата.

3. Посока

Задайте посока, в която да растат косъмчетата на веждите ви и се старайте да скубете в тази линия. Така ще избегнете възпаления и поява на черни точки и запушени пори.

4. Техника

Дръжте пинцетите така, сякаш държите молив. По този начин ще осигурите предпазване от случайно попаднала коса върху лицето, която може да ви пречи.

5. Скубане

Премахвайте косъмчетата от корена. За да направите това, дръжте пинцетите близо до кожата и захванете възможно най-близо до основата. След това силно издърпайте и почистете.

Коментирай