Здраве и красота

Неприятни грешки с молива за устни

Какво трябва да знаем, за да не изглеждаме нелепо с молив за устни?

07.12.2015г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Носенето на молив за устни е доста рисковано. Ако не сте достатъчно добре запознати с грешките, които могат да се допуснат с молива, може да заприличате без да искате на мустаката стара дама.

Какво не трябва да правите, когато употребявате молив за устни?

Да го прилагате прекалено бързо

Прецизността в това начинание е от огромно значение. Ако бързате много рискувате да излезете от контура на устните и да се загрозите. Представете си как вече сте сложили фон дьо тен, пудра, основа за червило, коректор и какво ли още не и изведнъж чертаете крива линия по устните! Ужас!

Затова действайте бавно и с премерени движения.

Избирайте подходящия цвят

Една от най-често срещаните грешки при молива за устни е неадекватният избор на цвят или нюанс. Ако червилото ви е светло, тъмният молив е недопустим, защото ще ви направи да изглеждате с мустаци. Обратният вариант също е немислим.

Не забравяйте, че моливът за устни служи за подчертаване на червилото и ограждане на неговите граници. Освен това моливът е начин да подчертаете естествения контур на устните, затова не трябва да залагате само на него в оформянето на цялостния завършек на червилото.

Правете прехода от молива към червилото плавен

Друга честа грешка при поставянето на молив за устни е рязката граница, която остава между двете. Така се създава впечатлението, че двата компонента на грима си противодействат, а не си партнират. Сливането е много важно, затова използвайте гумичката на молива си за очи или на молива за устни, ако има такава. Размажете леко ръбовете, за да се получи плавен преход между цветовете.

Свързани статии

Не пропускайте гланца

Гланцът за устни не е задължителен, но пък е препоръчителен, защото създава усещане за дълбочина. Ако не искате твърде бляскав ефект, нанасяйте съвсем малко количество, за да не изглеждат устните ви прекалено изпити и изкуствени.

Поставяйте основа преди червилото

Поставянето на основа преди червилото и молива за устни е много важно, защото спомага за по-продължителното задържане на грима върху устните. Освен това, цветовете са по-подчертани и живи.

Коментирай