Здраве и красота

Целувайте се за удоволствие и здраве!

Целувките намаляват стреса

10.08.2016г. / 17 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой не обича целувките, особено тези, които получаваме от половинката си. Оказва се, че ни носят не само удоволствие, сближават ни с любимия човек, но имат и редица ползи за здравето. Вижте няколко добри причини, да се целувате за удоволствие и здраве. 

Засилват имунитета

Целувките могат да ни помогнат, да повишим защитните сили на организма, правейки го по един забавен и безболезнен начин. Този физически акт, неведнъж е бил разглеждан, като предаване на микроби и начин да се заразим с инфекции от партньора. 

Когато се целуваме ние разменяме различни микроорганизми, като между тях може да има и болестотворни. Въпреки това, тялото ни се учи, как да бъде устойчиво на тях. Това е като противогрипните ваксини, които си правим, но много по-приятно и без излишна болка. 

Облекчават болките 

Болките и неразположенията са част от нашия живот и особено от този на жените, около техния месечен цикъл. Следващият път, когато имате нужда да облекчите главоболието, не бързайте да взимате хапче.

В действителност, приятните и продължителни целувки са най-добрият лек за намаляване на болката. Целувките разширяват кръвоносните съдове, което спомага за елиминирането на главоболието и дори на менструалните спазми. 

Намаляват стреса

Стресът е срещу всички правила за добро физическо и емоционално здраве. След тежък работен ден, всичко, от което се нуждаете, е прегръдката на любимия човек и няколко минути приятно целуване.

Когато се целуваме телата ни отделят повече ендорфини, което на първо място ни кара да се чувстваме щастливи. Освен тях, мозъкът ни секретира  окситоцин, който естествено ни успокоява. И не на последно място, целувките с любимия ни карат да се чувстваме много по-уверени.

 
Изгарят калории

Няма по-приятно и страстно изгаряне на излишни калории от целуването (не бива да забравяме и останалите сексуални преживявания). Една целувка може да ни помогне да се разделим с 8 до 16 излишни калории. Но трябва да знаете, че това може да се случи само, ако сте изключително страстни в целуването. 

Свързани статии

Грижат се за здравето на сърцето

Грижата за здравото сърце трябва да е ежедневна мисия на всеки от нас. Колкото повече се целувате, толкова повече се грижите за сърцето си. Целувките ни помагат да поддържаме стабилни нива на холестерола, а от там и на кръвното налягане.

Когато се целуваме  кръвоносните съдове се разширяват (както бе споменато по-рано), което дава възможност за кръвта да циркулира по-добре и да достига нормално до всички жизненоважни органи. 

Снимки: istock

Коментирай