Здраве и красота

Смес от зехтин и лимон за детокс и цялостно здраве

Как помага сместа от зехтин и лимон за освобождаване от токсините?

19.09.2016г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В тялото се трупат големи количества токсини всеки ден. Черният ни дроб, бъбреците, червата – всички тези органи, а и не само те, се борят за пречистването на токсините и филтрирането на вредните вещества, които постъпват в организма.

Зехтинът и лимонът са двете основни съставки, които ще ви помогнат ежедневно да детоксикирате целия си организъм и да се предпазите от заболявания, инфекции, възпаления и други опасни състояния.

Сместа от зехтин и лимон стимулира имунната система и я прави по-устойчива на външни и вътрешни атаки.

Какви са ползите от двете съставки на този целебен меланж?

Зехтинът се използва още от древните римляни и гърци за здраве. Доказано е, че той подобрява функциите на сърдечносъдовата система. Редовно консумиращите зехтин се радват на нормални граници на кръвното налягане, нисък риск от диабет, свежа кожа и оптимално тегло.

Много важна полезна функция на зехтина е да контролира съсирването на кръвта. Той намалява риска от образуване на тромби и запушване на съдове. Това също облекчава работата на сърцето, регулира кръвното и сърдечната честота.

Омега-3 и омега-6 мастните киселини в зехтина спомагат за освобождаването на организма от вредните токсини и участват в контрола на холестерола.

Лимонът е истинско чудо за здравето. Той е богат на витамини и минерали, стимулиращи организма да се освобождава от токсините и да се зарежда с енергия и хранителни вещества.

Лимоните са богати на витамини С, В1, В12, В6, пантотенова киселина, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, мед и манган. Цялата тази комбинация от полезни съставки допринася за подсилване на имунните защити, предпазване от заболявания и детоксикация.

Как да си направите смес от зехтин и лимон?

Поотделно зехтинът и лимонът имат мощни свойства. А представете си взети заедно! Защитните им механизми работят с пълна сила за здравето на тялото.

Приготвянето на сместа е лесно. Зехтин и пресен лимонов сок се смесват в съотношение 1:1. Разбърква се много добре, ако е нужно и в блендер. Сместа е богата на минерали и витамини. Може да се пие или да се добавя към пресни ястия.

* * *
Снимка: iStock

Коментирай