Здраве и красота

Трикове за красота и забележителна визия

Пестят време

12.01.2017г. / 12 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да изглежда перфектно по всяко време на деня. Тъй като детайлите са от значение, ние се нуждаем от малки трикове, които да ни помогнат да бъдем винаги зашеметяващи. Споделяме няколко, които ще улеснят ежедневието ви и ще бъдете забележителни.

Етеричните масла от мента и канела са много ефективни за подобряване вида на устните. Те ги правят по-меки, по-плътни и подобряват цвета им. Ако не сте алергични към тези съставки, може просто да добавите няколко капки от тях към балсама или гланца за устни.

Кокосовото масло и зехтинът са чудесни за отстраняване на водоустойчив грим. Опитайте този трик и ще видите, че замърсяванията се отстраняват с лекота, а кожата ви е подхранена и мека.

Ако фондьотенът ви е твърде плътен като консистенция или тъмен като цвят, може да добавите към него подходящ ежедневен крем. Когато искате повече блясък, комбинирайте фондьотена с малко течен бронзант за лице.

Снимка: iStock

Ако искате да добавите повече свежест върху лицето си, нанесете малко количество хайлайтър на носа, скулите, брадичката и средата на челото.

Когато любимата ви спирала започва да изсъхва, можете да я съживите като я поставите за 5 минути в съд с гореща вода.

На всяка дама се е случвало да счупи пудрата, ружа или сенките си. Не бива да ги изхвърляте, защото може лесно да ги поправите. Просто добавете няколко капки спирт в кутийката, разбъркайте добре и оставете да се втвърди. Алкохолът ще се изпари и няма да се налага да си купувате нови гримове или поне за известно време.

Ще „укротите“ непокорните вежди, ако поставите върху тях малко лак за коса. Напръскайте малко лак на четката за вежди или на показалеца и го нанесете върху косъмчетата.

Бебешката пудра и царевичното нишесте са идеални за използване като сух шампоан. С този трик ще освежите мръсната коса в онези дни, в които не сте имали време да я измиете.

Няколко секунди преди да извиете миглите си със специалната машинка, леко я затоплете с помощта на топла струя от сешоара ви. Този трик ще ви помогне да запазите извитите ви мигли за по-дълго време.

Свързани статии

Няколко минути преди да нанесете парфюм, намажете кожата си с много малко количество вазелин. След като попие може да се напръскате. Това ще задържи аромата за по-дълго време.

В 200 мл вода разтворете 2 таблетки аспирин, 1 капсула витамин А, 1 супена лъжица морска сол и няколко капки зехтин. Поставете ръцете си в сместа за 5-10 минути, след което изплакнете с хладка вода и подсушете. Кожата и особено кожичките около ноктите ще се подхранят и омекотят и ще ви бъде по-лесно да ги поддържате красиви и добре оформени.

Коментирай
Свободно време