Здраве и красота

Как да спрем хълцането с натурални методи

Сексът е един от начините

10.12.2017г. / 10 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хълцането е много неприятно, особено когато продължи дълго време. Все още не са напълно изяснени механизмите, по които то се отключва.

Има обаче някои ефикасни натурални практики, с които успешно може да се спре хълцането.

Скрити симптоми на хипотиреоидизъм

Вдишвайте, вдишвайте, вдишвайте

Дишайте дълбоко. Не се отказвайте, докато не усетите отпускане на мускулатурата на диафрагмата. Дишайте много дълбоко и задържайте дъха си за няколко секунди. Изправете максимално добре тялото, за да освободите цялото напрежение от коремната кухина.

Наведете се напред и пийте вода

Едно успешно упражнение, с което да облекчите хълцането е навеждането напред и изпиването на чаша вода в наведено състояние. Това упражнение дава възможност на мускулатурата да се отпусне и да спре неконтролируемите контракции.

Глътнете лъжичка захар

Преглъщането на суха захар спира хълцането за няколко минути. Захарта действа още в устната кухина, където се разтваря. Това променя нервните импулси, отговарящи за спазмите в мускулатурата на диафрагмата. Те спират да се съкращават безконтролно и хълцането спира.

Храни, премахващи стомашните болки

Свързани статии

Задръжте дъха си, колкото можете

Поемете дълбоко дъх и задръжте, докато не почувствате затруднение. Отпуснете много бавно. Направете това 2-3 пъти.

Легнете и се отпуснете

Един много добър начин да се освободите от досадното хълцане е да легнете, да отпуснете тялото си сякаш се подготвяте за сън. Това освобождава напрежението в мускулите и отпуска спазмите, предизвикващи хълцане.

Секс

Може да прозвучи странно, но сексуалната възбуда действа като контрапункт на съкращаването на коремната и диафрагмената мускулатура. Това е още една страхотна причина да правите секс.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
Продължително хълцане може да е признак на микроинсулт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар