Здраве и красота

Подхранваща маска за коса с желатин

Как да си я направите

25.01.2023г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата има нужда от специални грижи и подхранване, за да е здрава. Маската за коса е глезотията, която всяка жена трябва да подарява на своята коса, за да е жизнена и красива.

Сред най-добрите натурални маски за коси е яйченият жълтък. Това е така заради протеините, които съдържа.

Молекулите на неговите протеини обаче са прекалено големи и се свързват по-трудно със структурите на косъма.

6 чудесни домашни маски за гъста коса

Желатинът, от своя страна, има по-малки, но по-лесно свързващи се протеинови молекули, което носи многократно повече ползи за косъма.

Желатиновата маска за коса прави косъма гладък, жизнен, еластичен и здрав. Помага за предотвратяване на накъсване и изсушаване вследствие на третиране на косата с боя, сешоар, нагряващи уреди, стилизанти.

Съставки на желатиновата маска:

  • 1 супена лъжица прахообразен желатин;
  • ½ чаша вода;
  • 1 чаена лъжица ябълков оцет;
  • 1 чаена лъжица мед.
Свързани статии

Приготвяне:

Разбъркайте желатина във водата, докато се разтвори. Добавете меда и оцета. Отново разбъркайте. Нека се стегне, докато се образува плътна маса.

Нанесете на влажна коса. Оставете да подейства 5 минути, а след това измийте с шампоан. Нанесете балсам, както обикновено.

Можете да нанесете желатиновата маска и на леко влажна коса. За да проникне по-дълбоко протеинът от нея изсушете косата със студена струя на сешоара. Косата ще стане твърда и „хрупкава“, но желатинът ще проникне в дълбочина по този начин.

След това намокрете наново косата и я измийте.

Коментирай
Свободно време