Здраве и красота

Защо успешните хора винаги са в добра физическа форма

Вижте как се поддържат едни от най-известните личности в света

24.01.2018г. / 11 23ч.
Михаела Лазарова
Гуинет Полтроу. Снимка: Reuters

Гуинет Полтроу. Снимка: Reuters

Знаете ли какво е общото между Барак и Мишел Обама, Марк Зукърбърк, Ричард Брансън, Ана Уинтур? Да, всички те са популярни личности, успели са. Това, което ги обединява е, че те са в добра физическа форма. Замислете се, че повечето успешни личности, за които сте чували, водят активен начин на живот и определено обръщат внимание на физическата си форма.

Тук възниква въпросът дали има връзка между физическата активност и това колко успешни ще бъдем в кариерата. Факт е, че когато човек е физически активен, тялото му влиза в режим на борба, на преодоляване. Тогава и тялото освобождава ендорфин, наречен BDNF, който ви дава възможност да мислите по-ясно и по-добре да отговаряте на бизнес изискванията.

Когато се упражнявате редовно, действително увеличавате количеството на BDNF във вашия хипокампус, което се свързва с повишени когнитивни функции като памет и емоция.

Още по-добре, проучванията показват, че този ендорфин се поддържа продължително, няколко седмици след тренировка.

Интересното е, че ако попитате успешен човек защо се упражнява и следи начина си на хранене, вероятно няма да ви отговори с това, че тялото му синтезира повече BDNF. Би споделил, че има повече енергия, че се чувства по-добре, че е по-издръжлив, рядко се разболява, има хубаво тяло, самочувствието му е по-високо и т. н.

Истината е, че успешните хора изглеждат добре. Рядко ще видите някой успял, който има наднормено тегло, прекалява с нездравословните храни, алкохол и т. н.

Барак Обама – Шест дни в седмицата се упражнява по 45 минути. Спортува предимно сутрин като редува вдигането на тежести с кардио тренировки.

Ричард Брансън, основател на Virgin Group. Денят му започва в 05:00 часа, за да играе тенис, да плува или да кара сърф. Споделя, че когато се придържа към графика си за физическа активност, увеличава с до 4 часа всеки ден производителността си.

Новата суперхрана – сурови барчета с ядки и плодове

Марк Зукърбърг, съосновател и главен изпълнителен директор на Facebook – спортува най-малко три пъти седмично, обича да прави крос с кучето.

Свързани статии

Ана Уинтур, главен редактор на Vogue – Събужда се в 5:45 часа и отделя по един час за тенис.

Мишел Обама – също като съпруга си, тя става рано сутрин и се посвещава на упражненията преди да поеме останалите си задължения.

Гуинет Полтроу – актрисата споделя, че не е от ранобудните, но е направила ранното ставане приоритет. Яде чиста храна, 6 пъти седмично се отдава на йога и споделя, че се чувства прекрасно.

Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple – Събужда се в 4:30 сутринта, тренира фитнес няколко пъти седмично, но обича колоезденето и скалното катерене.

Независимо дали е тенис, фитнес, плуване или кайтсърфинг, тези изключително успешни хора очевидно приоритизират упражненията в натоварените си графици.

Снимка: Reuters

Коментирай