Козметика и грим

Как да гримираме правилно очите си?

Няколко съвета за перфектен грим

29.12.2015г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем забележителни ни трябва много малко. Красивите форми и извивки на очите си подчертаваме със сенки, молив, очна линия. Но знаем ли как правилно да ги гримираме така, че да подчертаем тяхната красота? Споделяме няколко съвета, които ще ви покажат как правилно да гримирате очите си.

Извивката на веждите

Ако искате веждите ви да бъдат като изписани и окото да се отвори, в тази част може да добавите матови или перлени бледи сенки. Цветовете може да са в розово, беж, златисто или сребристо.

Клепач

Обикновено в тази част нанасяме сенки за очи, но бихте могли да поставите и само очна линия, разбира се излизайки от класическото й представяне. Цветът на сенките, който ще изберете зависи не само от предпочитанията ви, но и от формата и големината на очите. Ако очите ви са по-издължени и малки, избягвайте тъмните сенки.

Гънката на клепача

Тук дори и да сте нанесли по-светли сенки, може да си позволите да поставите по-тъмен цвят сенки или молив за очи. Всичко трябва да бъде деликатно и цветовете да се преливат. Оставяйте деликатна тънка сянка.

Външният ъгъл на окото

Най-външният ъгъл на окото, където завършва очната линия или моливът, е мястото, на което разполагаме по-тъмните нюанси сенки. Формата на нанасянето им може да бъде в „V“ форма или да слеете цветовете за по-мек ефект в „C“ форма.

В основата на миглите

В основата на миглите нанесете тънка очна линия, друг цвят сенки за очи, молив или просто спирала.

Вътрешната линия на окото

Тук също може да си позволите да сложите тъмна очна линия или светъл молив, за да направите окото да изглежда оптически по-голямо.

Свързани статии

Линия под долните мигли

Линията под долните мигли може да подчертаете със сенки или молив. Ако цветовете са по-тъмни ефектът ще е опушен, ако са светли ще отворите окото.

Слъзното каналче

Добавете бледа или блестяща сянка, за да отворите погледа. Тъмните моливи или сенки биха затворили окото.

Снимка: twitter

Коментирай