Нежна като цвете

Как да си направите домашна очна линия?

Две рецепти за красота

10.02.2018г. / 08 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Очната линия, продавана в козметичните магазини, съдържа куп консерванти и стабилизиращи вещества. Те имат рисков потенциал за кожата и организма.

За любителите на домашно приготвените продукти за красота предлагаме природна алтернатива на очната линия, която да си направите вкъщи. Едната рецепта е по-лесна и бърза, другата съдържа повече съставки и се прави малко по-сложно.

20 идеи за грим за сини очи

Първи вариант на домашна очна линия (лесният)

За направата на тази очна линия са необходими само активен въглен и дестилирана вода. Използвайте само такава вода, а не чешмяна или някаква друга, защото в тях може да има бактерии, които да повлияят зле на кожата, очите, а и здравето като цяло.

Как да си направите домашен хидратиращ крем?

Активният въглен е безопасен за прилагане върху кожата и има редица полезни свойства.

Как да направите очната линия?

Добавете ½ чаена лъжичка активен въглен в малка купа и към него капнете няколко капки дестилирана вода. Разбъркайте много внимателно, докато активният въглен се разтвори добре. Съхранявайте в чист стъклен съд в хладилник. Сместа не съдържа консерванти, което я прави нетрайна. Използвайте в рамките на 2-3 седмици, защото след това съществува риск от развитие на бактерии.

Домашен шампоан с мед – цялостна грижа за косата

Втори вариант

Съставки:

  • ½ чаена лъжичка настърган пчелен восък
  • ½ чаена лъжичка масло от гроздови семки
  • ¼ чаена лъжичка активен въглен
  • ¼ чаена лъжичка дестилирана вода

Разтопете восъка и маслата заедно на водна баня. След това добавете активния въглен. Разбъркайте. След като се смесят добре, добавете и водата. Отново разбъркайте. Съхранявайте в стъклено бурканче с капак в хладилник. Тази домашна очна линия може да се използва в продължение на около месец, тъй като восъкът и маслата в нея действат като натурален консервант.

Коментирай