Книги

Подготовка на детето за четене и писане според Монтесори

„100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише“ – Мари-Елен Плас

30.01.2018г. / 10 41ч.
Аз жената
Корица: издателство Colibri

Корица: издателство Colibri

Представяме ви едно чудесно помагало, което се уповава на философията на Мария Монтесори и прилага нейната забележителна методика.

100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише“ е посветена на малчуганите до 6-годишна възраст и предлага идеи и занимания, които осигуряват спокойна домашна атмосфера, насърчават самостоятелността на детето и му помагат да усвои четенето и писането с лекота. Педагогическият метод на Мария Монтесори се опира на схващането, че детето развива своята интелигентност чрез сетивата и че преминава през „периоди на чувствителност“, по време на които мобилизира цялата си енергия, за да открие и усвои дадено умение. Чувствителният период за писането и четенето започва малко преди тригодишната му възраст и продължава до шестата му година. Книгата съдържа набор от красиви фотографии, илюстриращи идеите на авторката.

Мари-Елен Плас популяризира педагогическия модел на Мария Монтесори успоредно с професията си на моден стилист. Настанява се във вулканичната местност Оверн, Централна Франция, за да пише и да бъде в пряка връзка със света на детето, с неговата удивителна разгръщаща се енергия. Преди Оверн се нареждат Брюксел, Лондон, Париж, Пондишери, три деца и цял един живот... Нейните книги приканват към създаването на спокойна обстановка, благоприятстваща прилагането на възпитателния принцип за насърчаване и зачитане на детето. Героите ѝ живеят в близост до природата, в реален свят, който понякога отстъпва място на една фантастична вселена – тази на детето вътре в нас, както и на причудливия „белгийско-британски“ хумор.

На книжния пазар от 26 януари 2018 г.
Превод: Валентина Бояджиева
Обем: 240 стр.
Издателство: „Колибри“
Корична цена: 16 лв.

Коментирай