Меню

Салата с паста и скариди

16 август 2016 | 13:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г къса паста
200 г почистени охладени скариди
10-12 чери доматки
350 г пресни гъби печурки
няколко стръка зелен лук или една глава стар
4 скилидки чесън
сол, черен пипер
зехтин
лимон
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. Малко преди да я махнете от котлона, добавете и скаридите към нея. На тях ще им трябват около 2-3 минути, след кото може да ги прецедите.

В тиган загрейте няколко капки зехтин и сложете нарязаните лук, чесън и чери доматките. След около 5 минути добавете нарязаните гъби, щипка сол и черен пипер. Когато поомекнат може да добавите пастата и скаридите.

Гответе още няколко минути сервирайте. По желание добавете няколко резенчета люта чушка и пресен лимонов сок. 

Снимка: istock

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай