Готварство

Салата с карфиол, яйца, целина и млечен сос

31 Юли 2017 | 07:13 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 6
Салата с карфиол, яйца, целина и млечен сос

Продукти:

  • 1 карфиол
  • ½ чаша кисело мляко
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 супени лъжици ситно нарязан копър
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 скилидки чесън, намачкан
  • Сокът от ½ лимон
  • 1 глава червен лук
  • 3-4 сварени яйца
  • 3 стръка целина

Приготвяне:

Начупете карфиола на малки розички. Разпръснете ги в тавичка за печене. Полейте с малко разтопено масло, сол и пипер на вкус. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

За соса:

Смесете киселото мляко, горчицата, меда, копъра, зехтина, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте хубаво всички съставки, докато се смесят добре.

За салатата:

Нарежете сварените яйца, лука и целината. В голяма купа ги смесете заедно с печения карфиол. Разбъркайте с дресинга и сервирайте салатата, поръсена с още малко пресен копър.

Снимка: Tasty

Опитайте още: