Салата с карфиол, яйца, целина и млечен сос

31 юли 2017 | 07:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 карфиол
½ чаша кисело мляко
1 супена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици ситно нарязан копър
1 супена лъжица зехтин
2 скилидки чесън, намачкан
Сокът от ½ лимон
1 глава червен лук
3-4 сварени яйца
3 стръка целина
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Начупете карфиола на малки розички. Разпръснете ги в тавичка за печене. Полейте с малко разтопено масло, сол и пипер на вкус. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

За соса:

Смесете киселото мляко, горчицата, меда, копъра, зехтина, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте хубаво всички съставки, докато се смесят добре.

За салатата:

Нарежете сварените яйца, лука и целината. В голяма купа ги смесете заедно с печения карфиол. Разбъркайте с дресинга и сервирайте салатата, поръсена с още малко пресен копър.

Снимка: Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай