Готварство

Пиле по сицилиански

09 Мар 2016 | 12:00 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 1 час и 15 минути Порции: 6-8
Пиле по сицилиански

Продукти:

  • 1,200 кг пилешки гърди
  • 300 г чери домати
  • 1 пакет къса паста
  • 1 супена лъжица песто
  • 120 г пармезан
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го запържете в тиган с незалепващо покритие, като добавите само няколко капки зехтин. През това време сварете пастата. В друг тиган задушете лука, чесъна, пестото и чери доматките.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато пастата е готова, прецедете я от водата и я добавете към доматите и пилешкото месо. Поръсете с половината настърган пармезан. Разбъркайте добре. Когато сервирате, по желание поръсете с още малко пармезан.

Снимка:istock

Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още: