Меню

Пълнена кокошка с кисело зеле

13 февруари 2017 | 11:43 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 кокошка с дреболии
3 глави лук
1/2 ч.ч.ориз
4 скилидки чесън
100 г предварително накиснати във вода стафиди
около 1-1 и 1/2 кг кисела зелка
олио
сол, черен пипер
червен пипер
масло
250 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Кокошката се измива добре, а дреболиите ѝ се варят в подсолена вода. В тенджера загрейте мазнина, задушете нарязания лук заедно с чесъна. Прибавете към тях премития ориз и сварените дреболии. След това сипете от бульона, в който сте варили дреболиите.

След 5-10 минути прибавете стафидите, сол, черен пипер и нарязания магданоз. Гответе докато оризът стане наполовина готов. Нарежете киселото зеле и го задушете в малко мазнина. Когато поомекне, разстелете го в тавичка и сложете върху него напълнената и зашита кокошка. Намажете я с масло и поръсете с червен и черен пипер.

Сипете в тавичката малко от бульона на дреболиите или вода и малко зелев сок. По желание прибавете и няколко люти чушки. Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса до готовност на месото. Около 15-20 минути преди да извадите ястието от фурната, премахнете фолиото, за да хване кокошката златиста коричка.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай