Меню

Пилешки гърди с вкусен сос

6 февруари 2018 | 06:18 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди
3 супени лъжици зехтин/олио
400 г пресни гъби
1 малка консерва белени домати
1 голяма червена чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол, черен пипер
1 чаена лъжичка розмарин
2 чаши червено вино
200 мл бульон по ваш избор
30 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Разрежете пилешките гърди на хапки и ги овкусете със сол и черен пипер. В тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин или олио и запържете месото от двете страни. Извадете го от тигана, добавете останалия зехтин и в него задушете нарязаните на ситно гъби, лук, чесън и чушка. Овкусете със сол, розмарин и черен пипер.

Прибавете чашата вино и след няколко секунди нарязаните домати от консерва и бульона. Върнете пилешкото месо в тигана и гответе до сгъстяване на соса. По желание сервирайте ястието с гарнитура от сварен ориз.

Следвайте и кулинарната ни страница "Ръкохватки - лесни рецепти".

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай