Меню

Терин с кайма и картофи

26 май 2017 | 14:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи

около 70 г масло 

500 г кайма 

1 глава кромид 

сол

черен пипер

пармезан за поръсване

кимион
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват като за картофено пюре, да могат да се мачкат. Каймата се запържва с лука, солта, пипера и кимиона до „побеляване“. Оставя се да изстине и през това време картофите се мачкат на пюре заедно с маслото, осоляват се, но внимателно, защото и в каймата има сол. Във форма за терин се слага каймата и се разпределя хубаво. Отгоре се слагат и картофите и също се заглаждат. Пече се на 200 градуса. След като се запече се слага и пармезанът, за да се стопи и да образува вкусна коричка.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай