Свободно време

Кийра Чаплин: Жените владеят света!

Вълнуващо интервю с внучката на великия Чарли Чаплин специално за Аз жената

13.10.2017г. / 13 24ч.
Илияна Николова
Кийра Чаплин. Снимка: Емил Георгиев

Кийра Чаплин. Снимка: Емил Георгиев

Дългоочакваното откриване на кино-литературния фестивал "Синелибри" премина при огромен интерес и постави началото на 12-те дни кино, които ще завладеят столицата и други градове из страната.

Присъстващите на събитието станаха свидетели на атрактивен визуален спектакъл. За начало на вечерта Рут Колева изпълни парчето „Светлата страна“ във висока пет метра рокля, докато около нея се вихреше 3D мапинг шоу на визуалния артист Поли Герасимова. Светлина, музика, кино и литература се сляха в едно и пренесоха цялата зала в друго измерение на изкуствата.

Генералният директор на фестивала Жаклин Вагенщайн приветства гостите и обеща най-силното издание на CineLibri досега. Събитието продължи със световната премиера на премонтираната лента на най-новия филм на Роман Полански „По действителен случай“.

Международното жури на фестивала вече пристига в България. В неговия състав влизат внучката на Чарли Чаплин – холивудският кино продуцент и актриса Кийра Чаплин, френският композитор Бруно Куле, италианската сценаристка Дориана Леондеф и българският режисьор и продуцент Илиян Джевелеков. Те ще оценяват конкурсната програма от 8 нови филма – „Завръщане в Монтаук“, „Дама Пика“, „История на любовта“, „Червеният Истанбул“, „Вечерята“, „Ана Каренина. Историята на Вронски“, „Измамените“ и „Изгубеният град Z“.

Az-jenata.bg се срещна с прелестната Кийра Чаплин. Какво сподели тя пред нас, вижте в следващите редове.

Какво ви накара да приемете поканата да сте жури на CineLibri?

Обичам фестивалите, обичам да гледам филми, обожавам книгите. Освен това миналия път, когато бях тук в България си прекарах прекрасно, така че защо да не се върна, да приема поканата и отново да се забавлявам.

Вече имате ли си фаворит сред участниците?

Все още ми остава да изгледам още един филм тази вечер. Вече имам фаворит, да, но е много трудно да кажа със сигурност.

С какво се занимавате в момента?

Имам два проекта като продуцент. Освен това работя по отварянето на хотел във Флорида на името на моя дядо Чарли Чаплин. Искам хотелът да е в негова чест. В момента съм жури и в едно телевизионно модно шоу.

Вие сте и актриса, модел, пишете книги. В коя от тези роли се чувствате най-добре или все още търсите най-добрата си роля?

Все още търся! Във всички тези мои роли в живота има частица от мен самата. Те просто са различни страни от мен, а аз искам да открия все повече и повече страни от същността си.

Потомък сте на известен род. Това пречело ли ви е или ви помага в живота?

Това е огромна благословия за мен. Изключително голям почитател съм на дядо си. Чувствам се много щастлива и невероятна късметлийка от това, че съм родена в тази фамилия.

Вие не познавате дядо си. Ако можехте да му кажете нещо сега, какво би било то?

Често ми задават този въпрос и наистина не знам какво бих му казала. Предполагам, че бих се смутила и притеснила в първия момент. Вероятно ще му кажа „здравей, радвам се да се запознаем“, а след това ще се отприщи огромна вълна от неща и емоции, които не сме си казали, а бихме искали да си кажем.

Какво си спомняте от баба си Уна?

О, тя беше много мила с мен и изключително много ме глезеше. Много често ми казваше, че приличам на нея като малка. Показваше на всички една своя снимка, на която е млада, за да покаже удивителната прилика, според нея.

Непрекъснато ми подаряваше подаръци, разни вкусни неща за ядене, като всички баби, предполагам.

Какво ви вдъхновява в работата и в живота?

Да откривам вълнуващи проекти, с които да се занимавам. Както с осъществяването на този хотел. Чрез него намирам изцяло нов начин да съхраня наследството на фамилията.

Трудно е да се каже какво точно ме вдъхновява. Просто се вълнувам от новите неща в живота си, предизвикателствата, с които бих могла да се занимавам. Нещо, което да е ново, да не е правено преди и това ме прави много щастлива.

Каква литература предпочитате да четете?

Много харесвам биографиите. Това чета най-вече. Много често ми се случва да търся книги, които биха се превърнали в прекрасни филми.

Какви филми обичате да гледате?

Обичам екшъните, трилъри и комедии.

Според вас колко важна е връзката между литературата и киното?

Когато книгата е хубава, това всъщност много обогатява всеки един филм, защото дава страшно много възможност на героите да се развиват вътре в самата творба.

Вашето послание към читателите на Az-jenata.bg...

Никога не забравяйте, че жените владеят света! Жените са върхът!

Коментирай