Свободно време

Брад Пит на 55 години: любопитни факти и цитати

Един от най-красивите мъже в света днес има рожден ден

18.12.2018г. / 06 24ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На 18-и декември един от най-обожаваните мъже на планетата, Брад Пит, има рожден ден. На днешната дата актьорът навършва 55 години.

Едва ли има човек, който да не знае кой е Пит, с какво се занимава, колко брака и деца има. Няма да ви припомняме тези факти, но ще допълним знанията ви с някои любопитни и не толкова известни неща за този голям актьор, както и ще отбележим рождения му ден с няколко негови цитата. Приятно четене!

Интересни факти за Брад Пит

Една от ролите, с които Пит става световноизвестен е тази на чаровния престъпник J.D. във филма „Телма и Луис“. Любопитното е, че неговият добър приятел Джордж Клуни е искал много тази роля, като по онова време те двамата още не са се познавали. За съжаление на Джордж, продуцентите избират неизвестния тогава Брад Пит и този филм го изстрелва в орбитата на холивудските звезди.

В интервю Клуни признава, че така и не успява да гледа филма, шегувайки се, че е бил твърде разстроен, за да го направи.

 

Във филма „Мистър и Мисис Смит“, който всъщност събира, както на екран, така и в живота Брад Пит и Анджелина Джоли, първоначалният избор на продуцентите за главната женска роля е бил Никол Кидман.

Пит обаче изказал съмнения за химията между тях двамата на екран и се отдръпнал от проекта. Когато разбрал за смяната на Кидман с тази на Джоли обаче веднага подписал договора за участие.

13 причини защо Анджелина Джоли е силна жена

През 2001-а година актьорът съди бижутерската компания, която изработва годежния пръстен, който Пит подарява на Дженифър Анистън.

Според актьора, дизайнът на пръстена е бил изцяло негов и ексклузивен, а фирмата е продължила да продава реплики на бижуто, с което ядосват Пит и той ги осъжда.

 

През 1999-а година момиче влиза в дома на Пит в Холивуд, облича се с негови дрехи и престоява в имота 10 часа, преди да се включи алармата. 19-годишната Атина Роландо получава ограничителна заповед да не доближава актьора на по-малко от 200 метра в следващите 3 години.

След като гледа филма на Гай Ричи „Две димящи дула“, Пит се обръща към режисьора с молба да го включи в следващия си проект. Тъй като няма как да изиграе убедително английски акцент, Ричи му дава ролята на ирландски циганин боксьор в „Гепи“.

През 2003-а, докато снима филма „Троя“, Пит разкъсва ахилесовото си сухожилие. По ирония на съдбата, във филма Брад играе именно ролята на Ахил.

 

Пит е първият мъж, печелил два пъти класацията на списание People за най-сексапилен мъж. Печели престижната титла през 1994-а и през 2000-та година.

Кои са най-секси мъжете на списание People?

Бракът на Брад Пит и Дженифър Анистън е по-дълъг от брака му с Джоли. Макар двамата с Анджелина да стават двойка през 2005-та, те се женят доста по-късно, чак през 2014-та година. Двойката разтрогна брака си две години по-късно.

Бракът му с Анистън е по-дълъг с 3 години от този с Джоли. Пит и Анистън се женят през 2000-та година и се развеждат през 2005-а, когато актьорът признава, че е влюбен в екранната си партньорка от филма „Мистър и Мисис Смит“ – Анджелина Джоли.

Цитати на Брад Пит за живота, славата и успеха: 

Моята природа е да не спирам, човече. Моята теория е бъди акулата. Просто трябва да продължаваш напред. Не можеш да спреш.

* * * 

Винаги съм обичал тези моменти на просветление, когато виждаш следващата си дестинация.

* * *

Успехът е звяр. И слага ударението на неправилното място.

* * * 

Трябва да изгубиш всичко в стремежа да постигнеш нещо.

* * *

В края на деня, когато моето семейство има нужда от нещо, аз съм там за тях.

* * * 

Между бащите и синовете има необяснима връзка и отпечатък, който оставя върху теб.

* * *

Винаги съм бил във война със себе си, за правилно и грешно. Вече се чувствам комфортно да съм във война.

* * *

Имам трудни моменти с морала. Това, което знам е, че в сравнение с това, което е правилно, за мен е по-важно да съм верен на себе си.

* * *

Разгневявам се, когато другите хора почват да те учат как да живееш живота си.

* * *

В Мисури, откъдето съм аз, не говорим за това, което правим, а просто го правим. Всичко останало изглежда като самохвалство.

* * * 

Когато остарееш, ставаш малко по-близък със себе си, по-интимен.Ние сме мистерия за самите себе си.

* * *

Да видиш света е най-доброто образование, което можеш да получиш. Можеш да видиш тъга, но можеш да видиш и велик дух и стремеж към оцеляване.

* * * 

Аз съм голям снобар по отношение на режисьорите. Непрекъснато се налага да казвам „Не“. „Не“ е най-влиятелната дума в нашия бизнес. Трябва да се защитаваш.

* * *

Вярвам, че ти правиш деня си. Ти правиш живота си. Голяма част от това е твоето възприятие и това е формата, която изграждам за себе си.

Снимки: Reuters; outnow.ch; W magazine.

Коментирай