Свободно време

6 неща, които са по-важни от парите

Красивите преживявания

09.01.2018г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

„Не мислете, че парите могат да направят всичко, в противен случай, ще почнете да правите всичко за пари.“ – Волтер

Какво са за вас парите? Самоувереност, стабилност, нещо, което ви извежда пред останалите? Ако познавате истинската стойност на парите, сигурно знаете, че има неща, които са по-ценни от тях. Споделяме някои от тези неща.

Времето

Времето е съкровище! Времето, което отделяте, за да инвестирате в нещо, в това да бъдете по-добри в дадена сфера, времето прекарано с любим човек, хоби, страст. Времето, което е правилно инвестирано, струва цяло състояние, загубеното време може да бъде опустошение.

Преживявания

Прегърнете някого. Целунете някого. Напишете на някого писмо, в което да споделите вашите чувства, емоции. Вечеряйте на свещи. Обичайте се с някого. Погледнете страховете си в очите. Гледайте морето, синьото небе... Ние сме обградени от изживявания, които са толкова невероятни и по-ценни от парите. Изживейте ги!

20 истини за живота

Бракът

Приемането на друг човек напълно и интимно в живота ви е кардинална промяна. Разкриването на всяка част от себе си на друг човек е постоянно предизвикателство, но каращо ни да се стремим да бъдем по-добри. Изграждането на щастлив и дългогодишен брак, струва компромис от двете страни, доверие, отдаденост, лоялност, любов, приятелство. Всичко това няма как да бъде измерено в пари.

Какво издава дължината на косата за вас?

Приятелствата

Приятелствата са тези, в които ние споделяме интересите си. Те се въртят около общи преживявания, незаменими по свой начин връзки и изживявания. Истинските приятелства са неподправените, дълготрайните, тези, в които можем да говорим с нашите приятели дори когато мълчим. Тези взаимоотношения са по-ценни от парите.

Свързани статии

Физическо здраве

Въпреки че в наши дни здравните услуги не са безплатни, доброто физическо здраве често зависи от изборите, които правим. Начин на хранене, навици, спорт, лична хигиена и т. н. Дори да трябва да инвестираме финанси в закупуването на карта за спорт, тази инвестиция ще ни донесе много по-голяма печалба от разходите, които сме направили.

Комуникация

Способността да изразяваме мислите и чувствата си на възприемчива аудитория е наистина безценно. Това ни позволява да споделяме елементи от нашия вътрешен свят с другите, нещо, което не може да бъде постигнато и с всичките пари на планетата.

снимка: istock

Коментирай