Свободно време

Вижте новото видео на 2Cellos, заснето в България

Видеоклипът е към интерпретацията им на хита „My Heart Will Go On“

12.01.2018г. / 12 56ч.
Мария Дуковска
2Cellos.

2Cellos.

Най-успешното и динамично инструментално дуо, 2Cellos, започна 2018-а година с премиера на новия си видеоклип към интерпретацията на класиката „My Heart Will Go On“, сингъл от последния албум на дуета, озаглавен SCORE (Вирджиния Рекърдсt/Sony Music).

Видеото е заснето в студио в България през февруари 2017 г. под режисурата на сърбина Александър Керекес. За реализацията на видеото българският екип от продукцията построява специални декори и създава макет на легендарния кораб „Титаник“.

Това е вторият видеоклип, по който работим заедно с Александър. С него заснехме и видеото към темата от филма „Гладиатор“. Обожаваме мащабите, в които той мисли и действа като режисьор. Смятаме, че стилът му идеално се вписа за визуализирането на емблематичната мелодия от култовия филм на Джеймс Камерън“. – споделят 2Cellos.

„My Heart Will Go On“ е основната музикална тема от незабравимия саундтрак към филма „Титаник“, написана от Джеймс Хорнър и отличена с награда „Оскар“ за „Песен от филм“.

Този месец 2CELLOS се завръщат в САЩ, за да завършат северноамериканската обиколка от световното си турне, стартирало през 2017-та година. Турнето „SCORE“ започва на 16/01 с концерт в Хюстън (Тексас) и приключва на 29/01 в Сейнт Луис (Мисури).

2Cellos притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални жанрове – от класическа и филмова, до поп и рок музика. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация, независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди, или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо, 2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джон, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

Коментирай
Свободно време