Свободно време

Традиции за Свети Валентин от различни части на света

В Германия се подарява фигурка на прасенце

13.02.2019г. / 17 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Знаете ли, че според някои източници разменянето на любовни писма и картички на този ден произхожда от Франция и датира от времето на херцог Шарл Орлеански? Историята разказва, че херцогът е подписал любовна картичка като „Вашият Валентин“.

Със сигурност има редица други красиви истории за любовните послания, за празника на влюбените. Докато у нас празнуваме и Деня на виното, вижте как отбелязват Свети Валентин в различни части на света.

Италия

В Италия Денят на любовта се празнува в класически стил с пролетен фестивал. В деня на Свети Валентин двойките се събират, за да се наслаждават на музика, поезия и си разменят подаръци. Шоколадовите бонбони са много важни и специални.

Те са с черен шоколад, лешници, а около всеки е обвито малко листче с илюстрация на влюбени и любовен цитат на английски и италиански. Също така, според стара традиция се вярва, че първият мъж, който неомъжена жена види в този специален ден, ще стане неин съпруг.

Какво никога да не казвате на необвързана жена в 30-те й години

Тайван

Ако цветята са символ на романтиката, тогава Тайван, който е световноизвестен със своите невероятни цветя, може да се похвали с най-романтичното честване на Свети Валентин. Тук Денят на влюбените се чества два пъти в годината – на 14 февруари и на 7 юли. Мъжете поднасят красиви букети на любимите си, като според тайванската традиция цветът и броят на цветята носи определено послание.

Розовите рози символизират единствената любов, с 99 рози се изразява любовта завинаги, ако някоя жена получи 108 рози, то с тях я питат „Ще се омъжиш ли за мен?“

Германия

Празникът Свети Валентин в Германия е популярен сред местните жители, но не е особено комерсиален, както в други части на света. Тук се разменят подаръци, шоколадови бонбони, приготвят се джинджифилови сладки във формата на сърце,, които се украсяват и с любовни фрази.

Но на този празник се подарява и нещо специално – прасе. Прасето е смятано за късметлийски символ, символ на похотта и се поднася под формата на фигурка, шоколад.

Малки тайни за щастливи връзки

Бразилия

Пищният карнавал в Бразилия често продължава през целия месец февруари. Това прави Свети Валентин още по-забележителен. Местният еквивалент на Свети Валентин е Dia dos enamorados и е на 12 юни.

Бразилците обичат да си разменят шоколадови бонбони, цветя, картички с любовни послания. На този ден необвързаните изпълняват различни ритуали, за да увеличат шансовете си за нова любов.

Свързани статии

Южна Корея

На 14 февруари дамите в Южна Корея поднасят на любимите си мъже картички, шоколадови бонбони, подаръци. Също като японците, за корейците специален е и 14 март, когато мъжете връщат своя жест на любимите си като им поднасят подаръци и бонбони.

Аржентина

Един ден не е достатъчен на Аржентина – страната на тангото, за да отпразнуват хората там Свети Валентин. Аржентинците отделят една седмица, за да отпразнуват случая. В допълнение към 14 февруари, те планират 7 дни през юли за седмицата на сладостта.

Влюбените си разменят бонбони, целувки, а тази вълнуваща седмица обикновено завършва с Ден на приятелството.

Коментирай