Свободно време

3 житейски грешки, които трябва да спрете да правите

Прекарвате малко време с подходящите хора

07.02.2018г. / 11 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често можете да изразите мнението си без страх? Независимо дали става въпрос за работната среда, сред приятели или в семейството? Премълчаването е една от най-честите грешки, които допускаме.

Не само създаваме впечатление за безхарактерност, но така вредим и на себе си. Не сме съвършени и допускаме грешки. Важно е да се поучим от тях и да не ги повтаряме.

Вижте още три грешки, които трябва да спрете да правите, ако искате да сте щастливи.

1. Прекарвате малко време с подходящите хора

Нищо не ни ограничава повече от това да бъдем с погрешните хора. За разлика от тях, подходящите хора са тези, които ви помагат в много отношения, като:

Предлагат ви безусловна любов, оценяват ви като личност, като са ви приели с вашите слабости, недостатъци, особености и т. н.

Добавят стойност към живота ми. Те ме правят по-добър човек чрез тяхната мъдрост, честност и опит.

Непрекъснато растат. Хората, които ценят собственото си развитие, ще ви насърчават и вие да преследвате целите си, да бъдете по-уверени в себе си.

Тези, които се наслаждават на живота. Техният оптимизъм, ентусиазъм и чувство за приключение са заразни.

Хората, които са с мен не само в лошите моменти, но и в хубавите, за да се зарадват на моите успехи.

Дами с ръст под 160 см, но с големи дела (галерия)

2. Не предприемате действия за постигането на вашите желания

Това е една от най-често допусканите грешки, които трябва да спрем да правим. Това е отлагане. Знаете, че трябва да направите нещо, но в същото време не правите нищо. Имате планове, идеи, възнамерявате да действате, но...

Добрите намерения никога не постигат нищо, само ако ги имате без да работите по тяхното осъществяване. Така например искате да започнете да спортувате, да подобрите здравословното си състояние, да посещавате курсове, които ще повишат вашите познания, квалификации и т. н.

Започнете да действате, всеки ден с малки стъпки. Оправдания като „нямам време“ не са от полза. Научете се да управлявате времето и ще видите, че ще можете да сте продуктивни в работата и в същото време ще изпълнявате и графика с вашите планове извън нея.

Свързани статии

3. Позволявате на другите да контролират вашата съдба

Ние всички се подлагаме на натиск, независимо дали става въпрос за срещи с приятели на заведение, семейни грижи, безкрайните мейли и списъци със задачи в работата. Без да усещаме има неща, които контролират живота ни. Никога няма да можем да контролираме напълно живота си, но бихме могли да поставим граници и да обърнем живота си според курса, който желаем.

Житейските уроци на един 90-годишен човек

Ето защо, ако искате да кажете „Не“ – направете го. Ако искате да изразите мнение, чувства, желания, нужда, да скъсате с определени взаимоотношения – направете го.

Никой не бива да решава вместо вас какво ще ядете, дали ще се смеете, кога и защо ще плачете, дали днес ще мързелувате или не.

 

Коментирай