Свободно време

Уроци за живота, които ни се иска да бяхме научили като тийнейджъри

Неуспехът може да е най-доброто нещо, което може да ти се случи

08.02.2018г. / 11 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога връщайки се мислено назад във времето си казваме „Ако тогава знаех, ако имаше кой да ми каже...“. Няма как да върнем времето назад, да пренаредим събитията и решенията, които сме направили в тийнейджърските си години. Но можем отново да си припомним неща, които със сигурност сме забравили и да направим промяната сега.

Неуспехът може да е най-доброто нещо, което може да ти се случи

Правенето на грешки и провалите ни карат да се чувстваме зле още от нашите младежки години. Но хубавото е, че можем да научим много от тях. Ако знаехме преди години, че възрастните също се провалят, може би щяхме да се научим още тогава как да превръщаме неуспехите си в нашите силни страни.

Научете се първо да се грижите за себе си

Грижата за себе си не е егоизъм, а подкрепа на собствената ни личност. Ако не можем да се грижим добре за себе си, как бихме могли да го направим за някого друг?

Затова, обърнете се към вашето пораснало Аз и се научете да поставяте граници, да премахвате отрицателната енергия, да не допускате около себе си негативни хора, да медитирате, да зареждате енергийните си нива, да избирате личностите, с които общувате, да се храните здравословно и т. н.

Поддържането на здравето, щастието и привлекателността, спомага за изграждането на доверие и привличането на правилните хора в живота ви.

15 начина да практикувате грижа за себе си

Ще има и други хора в живота ви

Всеки един е имал разочароваща любов през тийнейджърските си години. За нея мислим, че е единствената, най-голямата, последната. Болката от нея може да трае по-дълго, отколкото ни се иска. Ако имаше кой да ни каже, че ще има и други хора в живота ни...

Че независимо дали е край на връзка или приятелство, животът продължава и ще го преодолеем. Един ден разбираме, че хората идват и си отиват и няма нищо общо с това. Това е животът, срещаме хора, които ни учат на нещо.

Свързани статии

Израстването няма да ви даде всички отговори

Вие ще бъдете също толкова невинни и пак няма да сте съвсем наясно със същите неща на 25 и 30 години, колкото бяхте на 16.

Но тогава сме смятали, че достигайки тази възраст всичко за живота ще ни стане ясно. За съжаление все още имаме съмнения относно взаимоотношенията, кариерата си, плановете за бъдещето и още много други неща. Нашите решения променят живота ни.

8 урока на Буда за щастието

Вашето отношение към живота ще се промени

Като тийнейджър едва ли сте мислели, че мнението ви по много въпроси ще се промени коренно след 5, 10 години. Разбира се това не означава, че се отказвате от вашите принципи, а само че сте израснали и ставате по-гъвкави. Това ви помага да разбирате по-ясно чуждите гледни точки, да можете да изразявате своето мнение.

 

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
to i da gi znaem na mladini , pak ne ni se viarva. imah poznati koito dokato ne si na4upiat glavata ne viarvat. a sum 4uvala stari hora da kazvat- tova koeto e na 4elo pisano , na kamuk ne se tro6i . taka 4e istinata e niakude naokolo- vupros na otno6enie kum jivota .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар