Меню

Дивеч – диво месо по ловджийски

5 май 2010 | 10:55 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
около 600 г свинско месо, може от диво прасе 
4 глави лук 
3-4 скилидки чесън 
2 домата 
3-4 люти чушки 
3-4 картофа 
3-4 суп. лъж. олио 
3-4 суп. лъж. оцет 
магданоз 
дафинов лист 
девесил 
чубрица 
черен пипер 
сол на вкус
4 ч.

Продукти
Приготвяне

Ако месото е от дивеч, поставете в марината от оцета, вода, лъжица девесил, нарязана на ситно глава лук, чесън, дафинов лист за една нощ. 

После измийте и нарежете на дребно. Поставете в глинена тенджера, гърне.
Поставете също олиото, нарязаните на ситно домати, картофи, цели чушките, подправките. Затворете с капака и поставете за 3-4 часа в 180 градусова фурна.
Поднесете ястието топло. Може да гарнирате с пюре или зелена салата.
Добър апетит!

* * *

Пикантни ловджийски шишчета
Пикантни агнешки рулца
Агнешки дреболии по тарикатски
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай