Меню

Агнешко с моркови и спанак

9 април 2014 | 17:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг агнешко месо за готвене
1 и 1/2 кг  спанак
3 моркова
2 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
2 супени лъжици доматено пюре
сол, черен пипер
червен пипер
1/2 чаена чаша олио

Продукти
Приготвяне

Месото се измива и се нарязва на малки парчета. Загрейте в тенджера много добре мазнината и сложете месото. То трябва да хване златистокафява коричка от всички страни.

При обръщането им внимавайте да не ги бодете с вилица, за да не изтече сокът им. След като месото се запържи се изважда от мазнината и към нея се прибавят нарязаните моркови, лукът, чесънът, черен, червен пипер и доматеното пюре.

След като зеленчуците омекнат към тях се слага и агнешкото. Залива се с топла вода или бульон и се оставя да се готви на тих огън. Когато месото е поомекнало към него се прибавя нарязаният спанак и се готви до пълна готовност.

Снимка: freeimages.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай