Меню

Макарони с бекон, аспержи и кашкавал

4 януари 2017 | 08:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет макарони по избор
200 г аспержи
200 г пушен бекон
200 г настърган кашкавал
20 мл зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 скилидка чесън, смляна
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолената вода. Отцедете я. На среден огън в загретия зехтин запържете чесъна. Нарежете на едри парчета аспержите и ги добавете към чесъна. Разбърквайте така за около 4-5 минути.

Намазнете тавичка за печене. Сложете в нея макароните. Към тях прибавете аспержите с чесъна и бекона. Овкусете с подправките и разбъркайте. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 30 минути. По желание поръсете с пресен магданоз за финал.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай