Готварство

Паста на фурна с бекон и букет от подправки

14 Яну 2018 | 06:47 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4
Паста на фурна с бекон и букет от подправки

Продукти:

  • 300 г паста по избор
  • 2 супени лъжици олио
  • 200 г крема сирене
  • 3 яйца
  • 1 чаша течна готварска сметана
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 100 г бекон
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка пресен босилек, ситно нарязан
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка сух риган
  • пармезан за поръсване

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода. Към нея добавете 1 лъжица олио, докато ври. Така ще остане стегната и лъскава. След като се свари, отцедете я.

Разбийте крема сиренето, сметаната и яйцата с бъркалка. Към тях прибавете чесъна, магданоза, ригана, пипера, босилека. Подправете с още сол на вкус. Разбъркайте пастата в получения сос.

Изсипете сместа в намазнената с останалата лъжица олио тава за печене. Отгоре поставете нарязания бекон и печете за около 30 минути на 200 градуса. Поръсете с пармезан преди сервиране.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: