Готварство

Минипици с патладжан и моцарела

14 Окт 2017 | 06:56 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 минути Порции: 7-8
Минипици с патладжан и моцарела

Продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 1 буркан сос маринара
  • 50 г настърган пармезан
  • няколко листа босилек, нарязани на ситно
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • чили на прах, по желание
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин
  • 250 г настъргана моцарела
  • 100 г настърган чедър

Приготвяне:

Измийте патладжана и го нарежете на колелца с дебелина около 1 см. Сложете го в тавичка и го осолете от двете страни. След 20-30 минути махнете горчилката, която е пуснал и леко попийте парчетата с кухненска хартия. Прехвърлете ги в друга тава върху хартия за печене и ги намажете с малко зехтин.

Запечете патладжана за около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. В купа разбъркайте доматения сос заедно с пармезана, босилека, чесъна, черния пипер, солта и чилито. С тази смес намажете патладжана. След това прибавете настърганите моцарела и чедър и запечете отново докато сирената се разтопят.

Следете и кулинарната ни страничка Ръкохватки - лесни рецепти. 

Снимка: iStock

Опитайте още: