Готварство

Бутер торта с шоколадов пълнеж

25 Ное 2017 | 07:00 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Бутер торта с шоколадов пълнеж

Продукти:

  • 2 пакета прясно бутер тесто или 2 по 200 г
  • 2 бр натурален шоколад
  • 1 чаша пудра захар
  • 1 пакетче крема сирене или 200 г
  • кокос за поръсване
  • пудра захар за поръсване
  • конфитюр от дюли за декорация (по избор)

Приготвяне:

На водна баня на тих огън разтопете шоколада. Свалете го от огъня. Смесете шоколада с крема сиренето. Разбъркайтe. Оставете да изстине леко.

В намазнена форма за торта с обръч поставете едната кора тесто. Върху нея разстелете плънката. Покрийте с втората кора. Печете в загрята на около 200-220 градуса фурна за около 30 минути.

Извадете бутер тортата. Изчакайте 10 минути да се охлади леко и я извадете от обръча. Обърнете я с дъното нагоре. Декорирайте с пудра захар, кокосови стърготини и конфитюра от дюли.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: личен архив

Опитайте още: