Готварство

Лимонов кейк с лимонада

12 Фев 2016 | 11:10 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 80 минути Порции: 12
Лимонов кейк с лимонада

Продукти:

  • 1 и ½ чаши масло
  • 3 чаши захар
  • 5 яйца
  • 3 чаши брашно
  • ¾ чаша лимонада
  • 2 супени лъжици лимонова есенция

Приготвяне:

Намазнете и леко набрашнете тавичката или формата за печене за кекс. Оставете настрана. 

В голяма купа разбийте захарта и маслото, докато сместа стане много пухкава. След това добавете яйцата едно по ведно като разбивате с миксера след всяко добавено яйце.

Излейте тази смес в брашното. Разбъркайте. Добавете лимонадата и лимоновия екстракт. Разбъркайте за последен път, докато всички съставки се смесят. 

Излейте сместа в тавата или формата за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. Охладете, след това извадете кекса от формата и нарежете на 12 парчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Лимонов кейк със стафиди
Американски лимонов сладкиш
Пухкав лимонов сладкиш с моркови