Лимонов кейк с лимонада

12 февруари 2016 | 11:10 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши масло

3 чаши захар

5 яйца

3 чаши брашно

¾ чаша лимонада

2 супени лъжици лимонова есенция
80 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Намазнете и леко набрашнете тавичката или формата за печене за кекс. Оставете настрана. 

В голяма купа разбийте захарта и маслото, докато сместа стане много пухкава. След това добавете яйцата едно по ведно като разбивате с миксера след всяко добавено яйце.

Излейте тази смес в брашното. Разбъркайте. Добавете лимонадата и лимоновия екстракт. Разбъркайте за последен път, докато всички съставки се смесят. 

Излейте сместа в тавата или формата за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. Охладете, след това извадете кекса от формата и нарежете на 12 парчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Лимонов кейк със стафиди
Американски лимонов сладкиш
Пухкав лимонов сладкиш с моркови

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай