Готварство

Реване с пресни ягоди

27 Сеп 2016 | 10:31 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Реване с пресни ягоди

Продукти:

  • 4 яйца
  • 2 и ½ чаши захар
  • 2-3 супени лъжици олио
  • 250 г брашно
  • 2 пакета ванилия (или мускалчета течна ванилия)
  • 1 бакпулвер
  • 2 и ½ чаши вода
  • ягоди за декорация

Приготвяне:

Всички продукти без водата и захарта се разбъркват с миксер едновременно. Изсипват се в тавичка за печене и сместа се пече за около половин час в загрята на 200 градуса фурна.

За сиропа:

Смесете равни части вода и захар – по 2 чаши и половина. Сместа се слага на котлона да заври. След като заври, оставете я да къкри 5 минути. Изчакайте реването да изстине напълно. След това го залейте с горещия сироп.

Украсете с пресните ягоди, нарязани на половинки.

Снимка: freeimages

Опитайте още: