Готварство

Канелени рула с глазура от крема сирене

25 Юли 2017 | 07:31 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 10
Канелени рула с глазура от крема сирене

Продукти:

  • 2 чаши топло прясно мляко
  • ½ чаша разтопено масло + ¾ чаша размекнато масло на стайна температура
  • ½ чаша захар
  • 1 пакет суха мая
  • 4 чаши брашно + ¾ чаша
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 2 чаени лъжички сол
  • ¾ чаша кафява захар
  • 2 чаени лъжички канела на прах
  • За глазурата:
  • 120 г крема сирене, размекнато
  • 2 чаени лъжици разтопено масло
  • 2 чаени лъжици прясно мляко
  • 1 чаена лъжица течна ванилия или ванилов сироп
  • 1 чаша пудра захар

Приготвяне:

В голяма купа смесете 2 чаши мляко, ½ чаша разтопено масло, ½ чаша захар. Разбъркайте с вилица. Добавете маята, изчакайте 1 минута, за да се активизира. Добавете 4-те чаши брашно. Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на меко тесто. Покрийте тестото за 1 час да втаса на топло.

Към втасалото тесто прибавете содата за хляб, солта, още ¾ чаша брашно и отново разбъркайте внимателно с дървената лъжица. Извадете тестото от купата и го омесете с ръце. Разточете го в правоъгълна форма. Намажете обилно тестото с ¾ чаша размекнато на стайна температура масло. Поръсете обилно цялото тесто с кафявата захар и канелата.

Навийте цялото тесто на руло по дължина. Нарежете го, за да получите отделни малки рула. Подредете ги в намазнена тавичка за печене. Покрийте с найлоново фолио за 30 минути да втаса отново.

Междувременно направете крема. Смесете крема сиренето, 2-те чаени лъжици разтопено масло, 2-те чаени лъжици мляко, ванилията. Разбъркайте с телена бъркалка. След това добавете пудрата захар. Отново разбъркайте до получаване на пухкава глазура.

Сложете рулата да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. След като са готови, залейте с глазурата и сервирайте.

Снимка: Tasty

Опитайте още: