Кекс с царевично брашно

8 февруари 2018 | 06:45 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
2-3 яйца според големината
1 кофичка кисело мляко 
1 лъжичка сода
60 мл олио
2-3 чаши царевично брашно
сол 
риган
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбиват се яйцата, добавят се млякото (с предварително разтворената сода в него) и олиото, брашното смесено със солта и ригана, като брашното се добавя постепенно, докато се разбърква сместа. Трябва да се получи кексово тесто. Изсипва се в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс, може и в терин или обикновена тава. Пече се за 40-45 мин на около 180 градуса в предварително загрята фурна. Става и за закуска, както и вместо хляб за тези, които са на безглутенова диета.

Снимка и рецепта: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай