Палачинки от тиква

17 септември 2016 | 10:28 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
300 г печена или сварена тиква
1 и ¼ чаша брашно
2 супени лъжици пудра захар
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка канела
1 яйце
350-400 мл прясно мляко
масло
40 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете тиквата и я охладете, след което я намачкайте. В купа смесете захарта, яйцето, канелата, млякото и тиквата. След това прибавете брашното и бакпулвера. В добре загрят тиган разтопете малко масло и с помощта на супена лъжица сипете малко от тестото.

Оформете малки и пухкави палачинки. Сервирайте със сладко, шоколад, мед, ядки или по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай